Képviselőt vertek meg és raboltak ki

Megverték és kirabolták a XV. kerületi képviselő-testület MSZMP-s önkormányzati képviselőjét rákospalotai otthonában csütörtökről péntekre virradó éjszaka - közölte Hajdu László (MSZP) polgármester az MTI-vel.

A Pázmány Péter utca egyik családi házában egyedül élő 78 éves Csaba Elemérre több ismeretlen férfi tört rá. Miután berúgták az ajtót, pénzt követeltek, majd durván bántalmazták az idős férfit - mondta el a kerületi vezető.

A rablók az MTI értesülése szerint mintegy 140 ezer forintot zsákmányoltak.Hajdu László közölte: a képviselő sérülései szerencsére nem súlyosak, ám a támadás lelkileg rendkívül megviselte a férfit, aki várhatóan nem is vesz majd részt a testület e havi ülésén.

Hozzátette, hogy a kerület vezetése minden szükséges segítséget megad a kirabolt képviselőnek. A polgármester szégyenteljes cselekedetnek mondta az idős ember megtámadását és kifosztását, ami - mint megjegyezte - sajnos nem egyedi eset.

A rablás ügyében a XV. kerületi rendőrkapitányság indított nyomozást.Az 1931-ben született Csaba Elemér az egyetlen MSZMP-s (Magyar Szocialista Munkáspárt) önkormányzati képviselő a fővárosban, és 1990 óta folyamatosan tagja a XV. kerületi képviselő-testületnek.
Forrás: MTI