Energetikai verseny

Középiskolásoknak és egyetemistáknak hirdet energetikai versenyt a Műegyetem szakkollégiuma, az első fordulóra február 1-ig lehet jelentkezni - közölte a felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

A verseny elsődleges célja, hogy ráirányítsa a figyelmet az energetikai szakterületre. A vetélkedő meghirdetői azt vallják, hogy ennek a töretlenül fejlődő területnek szüksége van olyan tehetséges, kreatív fiatalokra, akik úgy érzik: rendelkeznek saját elképzelésekkel a jövőt illetően - olvasható az MTI-hez eljuttatott felhívásban.

A versenyre 3 tagú csapatok jelentkezését várják, a megmérettetés háromfordulós: tesztsor és esszé értékelése alapján lehet a döntőbe kerülni. A tesztsor az energetika és a határos területek ismereteiről tartalmaz felmérő kérdéseket, azt a verseny honlapjáról lehet letölteni. A továbbjutó csapatok számára a második forduló feladata egy 10-15 oldalas esszé megírása lesz. A legjobb csapatok az áprilisi döntőben mérhetik össze tudásukat a tanulmányokat segítő, értékes tárgynyereményekért.

További információkat a http://www.eszk.org címen találhatnak az érdeklődők.
Forrás: MTI