Zsebre dolgozó rendőrök

A nagyatádi rendőrkapitányság állományába tartozó két rendőrrel szemben emelt vádat a Kaposvári Nyomozó Ügyészség hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntette miatt - tájékoztatta Fekete Róbert, a Somogy Megyei Főügyészség s

Az ügyben kiadott ügyészségi közlemény szerint az első és másodrendű vádlottak múlt év augusztus 21-én késő este gépkocsizó járőrszolgálaton voltak Nagyatád belterületén, amikor közlekedési szabálysértésen értek egy német állampolgárt. Az intézkedő rendőrök először elkérték a szabálytalankodó személyi igazolványát, vezetői engedélyét, gépkocsija okiratait, majd közölték vele, hogy szabálysértést követett el. Emiatt először 15.000 forintot, majd amikor kiderült, hogy magyar fizetőeszközzel nem rendelkezik, 30 eurót kértek tőle. A német állampolgár azt hitte, hogy szabályszerű rendőri intézkedés zajlik ellene, és fizetett. A vádlottak a hivatali kötelességüket megszegve mellőzték a további intézkedést, az elkövetett közlekedési szabálysértést nem szankcionálták, és nem állítottak ki a helyszíni bírságról semmiféle nyomtatványt, bizonylatot.

A megvádolt rendőrök augusztus 22-én a hajnali órákban hasonló bűncselekményt követtek el egy szintén közlekedési szabálysértésen ért belga állampolgárral szemben. Azóta felfüggesztették őket állásukból, jelenleg szabadlábon várják a bírósági tárgyalást.
Forrás: MTI