A miniszterelnök lebukott a szeretőjével

„Ha nyilvánosságra hozzák bizonyos beszélgetéseimet, akkor országot váltok!”- jelentette ki Silvio Berlusconi. A sajtó szerint azért fogalmazott ilyen keményen az olasz kormányfő, mert megrettent attól, hogy esetleg nyilvánosságra kerülnek azo

Az egyébként nős Berlusconi korát meghazudtoló playboy életet él. Az olasz újságok szerint titkos viszonyt folytat Mara Carfagna esélyegyenlőségi miniszterrel. Többek szerint az egykori szupermodell Mara – akinek sem szaktudása, sem tapasztalata nincs az esélyegyenlőség területén – feltehetően már a miniszteri tárcát is a politikus szimpátiájának köszönhetően kapta meg.



Kettejük szoros kapcsolatának feltételezését erősítette Berlusconi több pikáns elszólása is; egy alkalommal például a következő megjegyzést tette: „ha nem lennék nős, rég nőül kértem volna.”

Az ilyen és ehhez hasonló titkos kapcsolatok nyilvánosságra kerülése egyébként igen gyakorivá vált az utóbbi időben az olasz politikusok körében. Mindezek miatt a sorozatos lehallgatási botrányokat megelégelő Berlusconi új igazságügyi reformmal kezdené az új évet. Eddig ugyanis a titkosszolgálat legálisan hallgathatta le a politikusok magánjellegű beszélgetéseit, s emiatt később ezek nyilvánosságra is kerülhettek. A reformmal mindez megváltozna: a jövőben kizárólag csak a terrorizmus gyanúja esetén lehetne lehallgatni a megfigyelt személyeket.


Forrás: hirextra/Bors