Szili Katalin vezeti az MSZP-listát?

A Magyar Hírlap szocialista forrásból származó információja szerint Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke és Kovács László uniós adóügyi biztos is esélyes lehet arra, hogy az MSZP európai parlamenti listáját vezesse.

Vezető szocialista politikusok a lapnak egybehangzóan azt állították, hogy Gyurcsány Ferenc valószínűleg szívesen látná, ha a pártelnök-kormányfő belső ellenzékeként elkönyvelt Szili Katalin inkább a határokon kívül, az Európai Parlamentben politizálna tovább. Egy vezető szocialista politikus ugyanakkor azt mondta, hogy a 2010-es költségvetés elfogadásához minden voksra égető szükség lesz, ezért nem tartja valószínűnek, hogy Szilit "kiengedik" Brüsszelbe. Vagyis a listavezetést vállalhatja, de biztos, hogy a választás után a helyét át kell adnia.

Forrásaink úgy látják - írja a szombati Magyar Hírlap -, hogy a szakmaiság és a tapasztalat szempontjából inkább Kovács László volna alkalmas a lista vezetésére. A kampány médiavitáiban is a szocialista uniós adóügyi biztos képviselhetné meggyőzőbben a pártot.

Forrás: MTI