Karácsonyfa csokiból

Csokoládéból készített egy méter magas karácsonyfát Ungváron egy cukrász.Valentin Stefanyo nyolc órán át készítette kizárólag francia csokoládéból a karácsonyfa részeit, amelyeknek az összeillesztése további négy órát vett igénybe.

A tíz kilogramm tömegű csokifa ágai a párizsi Eiffel-tornyot mintázzák. Különleges karácsonyfáját a mester zöld színűre festette - írta hétfőn az ungvári zakarpattya.net.ua internetes hírújság.

Az édes karácsonyfa dekorálásához Stefanyo ugyancsak csokoládéból öntött díszeket, köztük karneváli álarcokat. Alkotásával kapcsolatban a sajtónak elmondta, hogy a csokoládéfa ágai azért utánozzák az Eiffel-tornyot, mert Párizs a szerelem városa, a csokoládé pedig a "szerelmesek kenyere".

Szerinte az sem mellékes szempont, hogy míg az igazi karácsonyfát az ünnepek után kidobják, addig a csokiból készült mását jóízűen elfogyasztják, ráadásul az élő természetben sem esik kár.
Forrás: MTI