Ajánlatunk munka helyett: időrabló játékok a neten

A két ünnep között aki csak teheti, otthon marad. Ha Ön azon pechesek közé tartozik, akiknek be kell menniük a munkahelyükre, de munkakedvük annál is kevesebb, mint azt sejteni lehetne, az egyszerűség kedvéért töltse játékokkal az idejét! Segítünk.

A karácsony és szilveszter/újév közti időszak minden bizonnyal az év legkellemetlenebb szakasza – már ha és amennyiben olyan szerencsétlenül alakul az ember sorsa, hogy ezt a szűk hetet munkával (munkahelyen) kell töltenie.

Még nem épültünk fel igazán a karácsonyi zabálásból, és még az újévi előtt vagyunk, gyakorlatilag senki sem dolgozik, így a mi munkálkodásunknak sem lehet sok értelme – kellemetlen időszak. Komoly kihívás átvészelni.

De van remény, és mi próbálunk is Önöknek segíteni. Ha érdemi munkával nem is lehet érdemben agyoncsapni az időt, mással igen. Konkrétan játékkal – ha már feltalálták az internetet. És ha Ön ezt olvassa, jó eséllyel kiélvezheti a játékokat is. Csak a szokásos flash plugin szükséges hozzájuk – amit ugyan szívünk szerint elsőnek tiltanánk le minden böngészőben, de sajnos a webes tartalmak előállítói valamiért ragaszkodnak a memóriagyilkos kis alkalmazásokhoz. Úgyhogy nagy valószínűséggel nincs olyan platform, amin nem lehet kiélvezni a játékok nyújtotta szórakozást. Igazolja ezt a tézist az is, hogy a tippeket a legnagyobb hazai linuxos fórum, a Hungarian Unix Portal egyik topicjából csentük.



Elsőként mindjárt egy kellőképpen ünnepi hangulatú játékot ajánlanánk: harangokon kell ugrabugrálni egy helyes kis nyuszival – a Mikulás már tényleg unalmas, a Jézuska meg rizikós lenne. Ez viszonylag jó kompromisszumnak tűnik, ráadásul még húsvétkor is elővehető. Akkor csak a harangokra kell valamilyen magyarázatot kiagyalni.

Az irányítás maga nem különösebben bonyolult: az egérrel kell a kis harangokra mutogatni, a nyuszi ezekre ugrál fel. Később egyéb lehetőségek is nyílnak, de idáig nem jutottunk el – vagy játszunk, vagy beszámolunk Önöknek a játékról. Nézzék el nekünk, hogy az írást választottuk. Arra kell mindössze vigyázni, hogy a tapsifüles ne pottyanjon le – akkor ugyanis vége a játéknak, lehet újrakezdeni. Fél napra simán elegendő szórakozást nyújt.



Nemkülönben egy helyes pingvines játék (említettük már a forrásaink linuxos kötődéseit?), ami meglepően összetett feladatot jelent a végcélhoz képest: miszerint a katapultból kilőtt pingvinekkel minél több jegesmedvét kell agyonütni. A játék két fő lépcsőből áll: ki kell lőni a jobb sorsra érdemes madarakat (ha elhibázzuk a megfelelő pillanatot, szétkenődnek a plafonon vagy a falon), majd lefelé kell őket irányítani, hogy taroljanak a medvék között. Vannak bónuszok is: a pingvinek plusz adottságokkal ruházhatók fel bizonyos szintek elérése után. Tessék kitapasztalni. Érdemes.

Crazy Penguin Catapult


Ha már pingvin: ősrégi klasszikus a Yeti Sports izgalmas darabja: itt a pingvin passzívabb szerepbe kényszerül, a jeti őt hajítja el. Minél magasabbra, és minél többet pattan a falakon, annál nagyobb az elért pontszám. Néhány éve mobilokon hódított, ma is jópofa – és némi nosztalgiázásba sem halt még bele senki. Ezzel együtt halkan hozzá kell tennünk: nem ez a csúcs a kínálatból. De egy fél pénteket megér.



Apropó, nyuszi: találtunk (találtak nekünk és Önöknek) egy nagyon beteg játékot nyúllal. A beteget kéretik szó szerint érteni – Vészhelyzet-rajongók imádni fogják. Talán még dr. House kedvelői is, bár a lupus szó nem hangzik el a játékban (más szó sem, de ez tulajdonképp mellékvágány). A feladat egyszerű: adott idő alatt kell egy kidőlt plüssnyulat megoperálni: újjáélesztés, a bunda leborotválása, a has felvágása, a baj elhárítása, és a gyógyszer elhelyezése – beteges, de jópofa. Ráadásul a megmentett nyuszi képe mindenért kárpótol.



A másik két (és fél) játék már elszakad az állatkáktól – nagyjából. Az egyik ugyanis egyértelműen egy másikra épül. A Bubble Deluxe című kellemes kis játék nem különösebben bonyolult, ám ezzel együtt meglehetősen kreatív valami: ki kell lőni a megfelelő golyócskákat – ha három vagy több összeér, lepottyannak. Adott esetben azok is, amik ezekhez kapcsolódnak. A képeken valószínűleg egyértelműbb a dolog.



A játék egyébként egy súlyosan addiktív linuxos játék (említettük már, honnan vannak a linkek?) átirata: némi keresgélés után megtaláltuk az eredeti Frozen Bubble flashverzióját. A feladat ugyanaz: a kis színes gömbökkel meg kell célozni a többit, amik aztán (ha három egyforma színű összeér) lepotyognak. Leírás alapján nehéz elhinni, de nagyon rá lehet kattanni – elnézést a rossz szóviccért.

A következő ajánlat első pillantásra primitíven egyszerű: egy egérrel irányított kék golyóval kell kikerülni a pirosakat – szintenként egyre többet. Egy idő után kimondottan izgalmas lesz a dolog – pláne, mert a túl lendületes egérmozdulatok sem hálálják meg magukat.

Szeretnél még több ilyent? Böngéssz a képtelenség.hu-n!!



Zárásul az utolsó kisállatos játék, amihez sajnos nem tudunk használati utasítást mellékelni. Nem sikerült ugyanis teljesen felfogni a szabályokat. A lényeg az, hogy ne lőjünk le egy kiskutyát – ami korántsem annyira pitiáner feladat, mint gondolnánk: a legkisebb egérmozdulatra elsül az ágyúnk. Ami a kutyus szomorú végét jelenti. Szóljanak, ha rájöttek, hogyan lehet kivédeni...



Jó szórakozást és boldog új évet kívánunk!