Gyurcsány lesz az új király?

A jövő tele van meglepetésekkel. Ám az okos ember mindenre felkészül. (Na, közhelyekből elég is.) A 2009-es évben történhet velünk jó és rossz dolog. Az alábbiakban ezeket próbáltuk meg csokorba gyűjteni. Így felkészülésünk teljeskörű lehet.

Az optimista

Gyönyörű havas január köszönt ránk. A hóesés nem okoz fennakadásokat sehol az országban, ám a hómennyiség elegendő ahhoz, hogy a fiatalok többsége sokat legyen a szabad levegőn. A kormány az ellenzékkel egyetértésben megrendszabályozza az autóközlekedést. Így Budapest belső kerületeibe csak az ott lakók, és a megkülönböztető jelzést használó járművek hajthatnak be.

A külső kerületekben életbe lép a páros-páratlan rendszámok rendszere: páratlan napon a páratlan a pároson a páros rendszámú autók közlekedhetnek csak. A város levegője három nap alatt Európa legtisztább és legegészségesebbjévé válik.

Egy rendelet értelmében a magyarországi tranzitszállítmányok 90 százalékát átirányítják a vasútra. ebből a vasút komoly bevételre tesz szert, így nyárra a vonatjegyek ára a felére leesik. Az ország közútjai járhatóbbak lesznek, kevesebb baleset történik, és környezetünk is kevésbé lesz megterhelt.

Az Európai Uniós választások a baloldal vereségét hozzák. E miatt Gyurcsány Ferenc hatalma megrendül, pártja lemondatja. Az új választások előtt futó kampányában civil szervezetek és a média olyan mérvű korrupciós összefonódásra derít fényt, melyben minden parlamenti párt lelepleződik. Így a választásokon egyik jelenlegi parlamenti párt sem indulhat, szerveződésüket feloszlatják.

A választási rendszert megváltoztatják. Nincsen többé pártlista, kizárólag egyéni képviselőkre szavazhatunk. A Parlament létszáma felére csökken.

A gazdasági válság megoldódik. A világ pénzügyi nagyhatalmai belátják, a föld fejletlenebb országait, és azok állampolgárait valamint az ásványkincseket túlzott mértékben használták fel önző céljaikra, ezért olyan új világrendet állítanak fel, melyben megszűntetik a modern gyarmatosításnak még a lehetőségét is. A teljes pénzügyi rendszer újjászületik, az országok adósságállományát eltörlik.

Irakban demokrácia lesz, Afganisztánban a tálibok leteszik a fegyvert és együtt viszkiznek az amcsi katonákkal. Kína áttér a minőségi áru gyártására. Putyin lemond, Obama nem eszik többet gyorsétteremben.

A pesszimista

Gyurcsány Ferencnek sikerül minden parlamenti képviselőt megvennie kilóra. Segítségükkel új alkotmányt fogadnak el. Az ország – sokak örömére – újra királyság lesz. A Gyurcsány-ház első uralkodója I. Fletó lesz. Az udvari bolond posztot Orbán Viktor kapja meg. A médiát betiltják, csak a királyt és annak családját dicsőítő anyagokat lehet leközölni.

A gazdasági válság hatására a világ számos országában lázongások törnek ki. Az zavargások elfojtásába a hadsereg is beavatkozik. Ez sok helyen polgárháborút idéz elő. Az egyre terjedő fegyveres konfliktusok nyomán a világ jelenlegi hatalmi rendje teljesen felborul. A világháború közeli állapotból Kína-Oroszország-Venezela-Irán szövetség jön ki jobban. Az Egyesült Államok teljesen elveszíti befolyását és vezető szerepét.

A háborúk nyomán a túlzott energiaigény miatt sohasem látott szintet ér el a környezetszennyezés. A Föld légkörének kényes egyensúlya felborul. Az előzetes jelentések szerint néhány évtizeden belül minden élet megszűnik a bolygón.