Ételt osztanak az ünnepi időszakban

A Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége az ország hét megyéjében mintegy hétezer adag ételt oszt ki hátrányos helyzetűeknek az ünnepi időszakban.

Budapest mellett Kecskeméten, Dunaújvárosban, Egerben, Pécsen, Ózdon, Miskolcon, Marcaliban, Kaposváron, Somogyvámoson és Rimócon is lesz ételosztás. A vidéki események helyszínéről és időpontjáról részletes információk találhatók a www.karitativ.hu címen - tudatta a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége.

A krisnások nem csak az ünnepek alatt, hanem egész évben, a hétköznapokon is rendszeresen segítik a nélkülözőket. A szervezet Ételt az életért elnevezésű programja 1989 óta működik Budapesten és vidéken. Évente 150 ezer meleg étellel és több tonna tartós élelmiszerrel támogatta a rászorulókat.

A krisnások Budapesten egész éven át minden hétköznap 300 embert láttak vendégül meleg egytálétellel, kenyérrel, teával, és gyümölccsel, illetve joghurttal, vagy édességgel a Blaha Lujza téren. Az ételosztások alkalmával kisnyugdíjasok, nagycsaládosok, létminimum alatt élők, fogyatékkal élők és hajléktalanok álltak be a sorba.

Az idei ünnepi adakozást követően változatlanul folytatódik a napi 300 főt ellátó utcai étkeztetés is - közölte a szervezet.
Forrás: MTI