Az EP-képviselők tiszteletdíját ki fizeti majd?

Korábban leszavazott interpellációkat tárgyal mai ülésén az Országgyűlés, emellett megvitatja az Európai Parlament (EP) magyarországi képviselőinek jogállásáról szóló törvény módosítását.

A nap folyamán csak megtárgyalják a négy leszavazott interpellációról szóló bizottsági jelentést, amelyek elfogadásáról a parlamenti ez évi utolsó ülésnapján, december 15-én döntenek. Az interpellációkat a kancelláriaminiszterhez, a legfőbb ügyészhez, a földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszterhez és a pénzügyminiszterhez címezték.

Lefolytatják az öt frakcióvezető által benyújtott, az Európai Parlament (EP) magyarországi képviselőinek jogállásáról szóló törvény módosításának általános vitáját. A módosítás lényege, hogy az európai parlamenti képviselők tiszteletdíját a 2009-es parlamenti ciklustól kezdődően az EP fizeti.

Megvitatja a Ház a Szülőföld Alap 2007-es tevékenységéről és működéséről szóló beszámolót és az uniós jogharmonizációval összefüggő, a nemzetközi magánjogról szóló törvényerejű rendeletet módosító javaslatot.
Forrás: MTI