Arcpakolás a hideg hatásai ellen

Beköszöntött a hideg, ez bizony megviselheti az arcbőrünket. Könnyebben kipirosodik és kiszárad. A melegebb időben használt hidratáló krémet is érdemes lecserélni, egy zsírosabb textúrájú krémre, mert a bőrünk jobban igényli a táplálást.

Az arcpakolások, maszkok olyan ősi szépítőszerek, amelyek alkalmazásával valóságos vitaminbombával láthatjuk el bőrünket. Minden háztartásban találunk megfelelő alapanyagokat, csak körül kell néznünk, így ezekkel otthon is kényeztethetjük magunkat. Az arcpakolásokat maximum heti 1-2 alkalommal, és mindig a már előzőleg megtisztított bőrön használjuk. Száraz bőr esetében fokozottan vigyáznunk kell a bőr védőrétegére. A maszkot soha ne durván, hanem óvatos, simító mozdulatokkal távolítsuk el.

Íme, egy olyan tápláló pakolás, amely minden bőrtípusra ajánlott.

A pakolás 1 kisebb banánból, 1 evőkanál tejszínből és 1 evőkanál mézből készül. Pépesítés után kenjük fel és 15-20 percig hagyjuk hatni. Ez az alappakolás minden bőrtípusra ajánlott, helyreállítja a bőr egyensúlyát és erősíti a védekezőképességét. Ha valakinek nagyon problémás, zsíros a bőre keverhet még ebbe a pakolásba tojást és túrót is. A szárazbőrűek pedig egy kis mandulaolajat adjanak hozzá a csodapakoláshoz.
Forrás: netbulvar.hu