Egy alkoholista "Gördülő kő" emlékiratai

Egy Rolling Stone emlékiratai címmel jelentetett meg könyvet Ron Wood, a Stones gitárosa, az együttes legkésőbb érkezett, egyben legfiatalabb tagja, amelyben "szókimondóan" ír személyes és zenei élményeiről.

Wood beszámol a hosszú pályája alatt elfogyasztott alkoholmennyiségről, viktoriánus házakban tartott "frenetikus" orgiáiról, és luxushotelekben elkövetett "joviális vandalizmusáról" - írta az El País című spanyol napilap.

Hasonló hangnemben ír más művészekkel való kapcsolatáról, Jimi Hendrixről, akivel együtt lakott, Elton Johnról, akit elviselhetetlen, nárcisztikus lénynek tart. Megemlékezik románcairól George Harrison volt feleségével, Patti Boyddal, aki végül Eric Clapton mellett kötött ki, viszonyáról a kanadai First Lady-vel, Margaret Trudeauval. A muzsikus végül feleségül vett egy áruházi alkalmazottat, Jót, akitől 23 évi együttélés után vált el, hogy egy nála 40 évvel fiatalabb orosz szobalányt boldogítson.

Wood a könyvben bandatársait is minősíti. Keith Richardsot úgy írja le, mint "Mr. Antidrog cárt", aki fegyverrel fenyegette őt, amikor kokaint fogyasztott. Ugyanakkor elismeréssel szól róla, a Stones igazi lelkének tartja, aki felette áll a "megalomániás" Mick Jaggernek. "Mick fantasztikus, de Keith nélkül nem lenne banda" - állapítja Ron Wood.
Forrás: MTI