Cipősdoboznyi boldogság

Ötödszörre is elindult a cipősdoboz-gyűjtés. Persze nem üresen várja a dobozokat a Baptista Szeretetszolgálat, hanem telerakva minden jóval, aminek egy gyerek örülhet. Az összegyűlt adományokat szegény és hátrányos helyzetű gyerekeknek adják karácsonyra.

Tájékoztatót is készíttettek, hogy mindenki tudja, mivel lehet telepakolni egy klasszikus cipős dobozt.

Színező, kesztyű, zokni és édesség van a csomagban - 6-7 éves kislánynak előkészítve. Bármit bele lehet tenni, aminek egy olyan korú és nemű gyerek örül, amit a dobozra ráírnak. Idén először azt kérték, újszerű holmi kerüljön a dobozba, hogy például ne kopott gyorséttermi játék.

„Ezer cipős doboz megy Erdélybe, árva gyerekeknek. A többi Magyarországon kerül szétosztásra, rászoruló családoknak, nagycsaládosoknak, hátrányos helyzetűeknek” – mondta Révész Szilvia, a Baptista Szeretetszolgálat kommunikációs vezetője.

Akartak valami személyeset is küldeni az ismeretlen kislánynak, akié a doboz lesz, ezért a dekorációval is díszítették.

Egy újabb 14 éves kislánynak jut ajándék. A karitatív szervezet 10 napja gyűjti a cipősdobozokat, nagyjából még másfél hétig. Eddig 600 darabot adtak le a fővárosi és vidéki gyűjtőpontokon. Tapasztalatuk szerint az utolsó héten érkezik a legtöbb doboz, reménykednek, hogy túllépik a tavalyi 13 ezer darabot.
Forrás: rtlklub.hu