Schmitt ellenfél nélkül

Január 10-én tartja tisztújító közgyűlését a Magyar Olimpiai Bizottság, amelynek elnökeként valószínűleg újra bizalmat kap Schmitt Pál. Az alelnöki és főtitkári posztokon viszont változások várhatók.

A pályázatokat december 31-én éjfélig lehet postázni. A hatodik ciklusára készülő Schmittnek egyelőre nincs ellenfele. Az alelnöki posztra ismét pályázik Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, ugyanakkor Gémesi György, aki lemondott vívóelnökként, nem. Nem jelölteti magát az öttusaszövetség tisztújító közgyűlésén Császári Attila sem, így várhatóan helyére is új alelnököt választ a MOB közgyűlése. Erre a posztra kandidálhat Kamuti Jenő, aki főtitkárként távozik.

"Elfogadtam az elnök úr javaslatát, hogy megszűnjön a MOB-ban az a kettősség, miszerint egy technikai igazgató és egy főtitkár is tevékenykedik - mondta az MTI-nek Kamuti. - Az adminisztrációt és az iroda vezetését eddig is Molnár Zoltán látta el, most a két posztot összevonják. Az elnök úr megígérte, minden segítséget megad a Nemzetközi Fair Play Bizottság munkájához, amelynek elnöke vagyok. Ennek révén automatikusan tagja leszek az elnökségnek, mint a másik nemzetközi tisztségviselő, Aján Tamás, a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség elnöke."

Kamuti, aki 1989 óta mindig választott tagja volt az elnökségnek, hozzátette, fontolgatja, hogy pályázik alelnöknek, mivel úgy érzi, kapcsolatrendszerével hatékonyan tudna segíteni, különösen mint orvos a sportegészségügy helyzetén.

A MOB közgyűlése októberi közgyűlésén döntött úgy, hogy a jövőben a főtitkárt nem a tagság, hanem a vezetőség választja meg az elnök javaslata alapján.

Január 10-én az elnök, a négy alelnök és a 11 elnökségi tag mellett a felügyelő bizottság elnökének és tagjainak megválasztására is sor kerül.
Forrás: MTI