A tévés sorozatoknál is kopogtat a válság

Megkurtított sztárgázsik, nyugdíjazások, lefaragott produkciós költségek - az amerikai tévécsatornákat is elérte a pénzügyi válság, és ez a szappanoperák költségvetését is érzékenyen érinti.

A nézők ma már nem olyan hűségesek a sorozatokhoz, mint akár tíz éve voltak, a reklámbevételek drasztikusan csökkennek. Ezeket a gondokat tetézi most még a pénzügyi válság is. Míg az NBC tévécsatorna egy évtizeddel ezelőtt tucatnyi szappanoperát futtatott, ma már csak nyolcat tart műsoron.

A csatorna Days of Our Lives (Életünk napjai) című sorozatából két, évtizedek óta képernyőn lévő veterán színészt is elbocsátanak a jövő év elején - jelentették be novemberben. Deirdre Hall 32 éve játssza dr. Marlena Evans szerepét, míg Drake Hogestyn 22 éve csatlakozott a széria stábjához.
Az ABC kedden hozta nyilvánosságra, hogy szigorú nadrágszíj-összehúzó intézkedések bevezetésére kényszerültek. Ez a "felelősségteljes gazdálkodáson túl a produkciós költségek megkurtítását is jelenti, olyan formában, hogy azt a közönség ne vehesse észre" - vázolták közleményükben.

Három szappanoperájuk, köztük az All My Children (A gyerekeim mindannyian) vezető színészeinek is csökkentik a fizetését. Az összegek nem szerepelnek a közleményben, de azt tudni lehet, hogy Susan Lucci, aki 1970 óta szerepel a műsorban, a kilencvenes években évi több mint egymillió dollárt keresett.
Forrás: MTI