Hét évet kapott a "szögbelövős"

Nem jogerősen hét év börtönbüntetésre ítélte a Somogy Megyei Bíróság csütörtökön azt a német férfit, aki egy szögbelövő pisztollyal tavaly nyáron megölte volt élettársa barátját, az asszonyt pedig életveszélyesen megsebesítette.

Az 54 éves vádlott és korábbi élettársa egy balatonőszödi farmon élt, de kapcsolatuk megromlott. Az asszony visszament Németországba, s ott megismerkedett egy horvát férfival, aki felajánlotta: segít rendezni az asszony és volt élettársa közötti anyagi vitát.

Magyarországra jöttek, ám megegyezés helyett vitatkoztak, dulakodtak, kölcsönösen fenyegetőztek a felek; a házigazda egy szögbelövővel, a horvát férfi egy késsel hadonászott. A vádlott a szögbelövővel a már menekülő pár autójára lőtt. Az acélszeg átütötte az ablaküveget, a horvát férfi mellkasát, majd a volt élettárs ágyékát.

A nőnek még volt annyi ereje, hogy a falu polgármesteri hivatalában segítséget kérjen, ám a horvát férfi még az orvos kiérkezése előtt az autóban meghalt. Az asszonyt életveszélyes állapotban szállították kórházba.

A bíróság figyelembe vette, hogy a vádlottat otthonában támadták meg, s napok óta fenyegették, ám azt, hogy a férfi önvédelemből lőtt volna, nem fogadta el.

Az ügyész súlyosbításért, a védelem elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbezett.Az ügyben a Pécsi Ítélőtábla hoz majd jogerős döntést.
Forrás: MTI