Sopron sem tudta megállítani a Veneziát

Az MKB-Euroleasing Sopron sem tudta legyőzni a százszázalékos olasz Veneziát a női kosárlabda Euroliga hetedik fordulójában.

Eredmény, B csoport:
MKB-Euroleasing Sopron - Venezia (olasz) 65-71 (22-13, 16-19, 17-19, 10-20)
----------------------------------------------------------------
A magyar csapat legjobb dobói: Krivacsevics 20, MacLeod 12, Milovanovic 11, Holt 10,

A B csoportot százszázalékos teljesítménnyel vezető Venezia (5/0) a második körben 70-59-re nyert odahaza Székely Norbert tanítványai ellen, akik a CSZKA Moszkva hétfői visszalépésének köszönhetően 4/1-es mérleggel várták a hetedik kört. A "visszavágó" ígéretesen indult, ugyanis a magyar bajnok 3-4 után - főként az ausztrál Kathleen MacLeodnak köszönhetően - egy 9-0-ás rohammal rukkolt elő. Közben az időmérő meghibásodása miatt néhány perces kényszerszünet borzolta a kedélyeket.

A magabiztosan hozott nyitónegyed után felzárkózott a rivális, noha a velencei meccsen 23 pontot szóró Vanessa Hayden-Johnson egyszer sem talált a gyűrűbe. A nagyszünetig 12 pontot szerző, magyar válogatott Krivacsevics Tijana remeklésével a félidőben 38-32 volt az állás.

A térfélcserét követően, Amber Holt triplájával már 13 pontra nőtt a keményen küzdő házigazdák előnye, ám a portugál Mery Andrade révén az ellenfél gyorsan 2-re faragta a különbséget. Az 55-51-ről rajtoló zárószakaszban előbb kiegyenlítettek a távolról nagyszerűen célzó velenceiek, akik az első perc után először, 63-66-nál ismét átvették a vezetést. Innen már nem volt visszaút, mivel a hajrá ugyancsak a szívósan védekező olasz gárdáé lett.

A 4/2-es győzelmi mutatónál tartó soproniak egy hét múlva a francia Lille-hez látogatnak.
Székely Norbert vezetőedző:

"A második félidőben a bírókkal együtt elvesztettük a ritmust, de végső soron egy nagyon jó csapat ellen nagyon jó mérkőzést játszottunk. A vége felé az ellenfél extra dobásokkal kerekedett fölénk, de nem állunk meg, megyünk tovább. "

Az A csoportban a MiZo Pécs 2010 csütörtökön 18 órakor a török Besiktast fogadja.
Forrás: MTI