Nagykanizsai művészek Malajziában

Két nagykanizsai festőművész, Ludvig Zoltán és fia, Ludvig Dániel képviseli Magyarországot Malajziában, a most megnyílt második Art Expón - tájékoztatta kedden az MTI-t a két kiállító.

A tavalyi első expón is részt vevő Ludvig Zoltán közlése szerint az idei kiállításon 22 ország mintegy 250 művésze mutatja be képzőművészeti alkotásait. A kiállítók főként ázsiaiak, Európából mindössze spanyol, brit, francia és macedón alkotókat, illetve galériákat hívtak meg.

Ludvig Zoltán és Dániel 25 képet állított ki Kuala Lumpurban, ahol már korábbi részvételüknek is volt ázsiai sajtóvisszhangja. Tavaly mindketten személyesen is részt vettek az expón, idén Ludvig Dániel utazott el az ázsiai országba.

A tavalyi Art Expóra azután kapott meghívást apa és fia, hogy négy magyar művésztársukkal közösen 2007 augusztusában kiállítást rendezhettek Kuala Lumpurban. A magyar-maláj kapcsolat még 2006-ra nyúlik vissza, amikor két maláj művész Magyarországon járt, és részt vett a Nagykanizsához közeli Kendlimajorban a 12. Ludvig Nemzetközi Művésztelep munkájában.
Forrás: MTI