Bővítitk a térfogyelő rendszert

Az eddigi kedvező tapasztalatok alapján bővítik a kamerás térfigyelő rendszert Szolnokon; ezúttal a belvárosi Tisza-parton és környékén szerelnek fel éjjel-nappal látó kamerákat, hogy nagyobb eséllyel tetten érjék a közterületen randalírozókat - közölte a

Pókász Endre tájékoztatása szerint 2008 első felében a "Szolnok belváros rehabilitációja" elnevezésű, 1,1 milliárd forintba kerülő program részeként 60 millió forintos beruházással 16 kamerából álló térfigyelő rendszert építettek ki a városi piactól az Ady Endre út-Ságvári körúti közúti kereszteződést érintve a Kossuth térig illetve a Tisza-hídig. A kamerák által felvett képek a Szolnoki Rendőrkapitányságon elhelyezett monitorokon jelennek meg, ahol 24 órás szolgálatban figyelik a látottakat. Ha a bekamerázott részeken bármilyen probléma keletkezik, azonnal a helyszínre tudják irányítani a rendőröket.

A térfigyelő rendszer működése óta az ily módon megfigyelt belvárosban gyakorlatilag megszűntek a korábban gyakori rongálások és vandál cselekedetek - tette hozzá a sajtószóvivő.

A napokban felszerelésre kerülő, és még novembertől üzemelő három kamera közül kettő a Verseghy park, az ottani gimnázium, a Tisza Szálló és a Tisza-híd közötti területet, míg egy a Szigligeti Színházat és a Zounok-szobor környékét pásztázza majd folyamatosan. A térfigyelő rendszer bővítése 6,5 millió forintba kerül.
Forrás: MTI