Lebukott a mondvacsinált fogorvos

Eléggé meglepődhettek azok a thaiföldi páciensek, akik a sajtóból tudták meg, hogy az őket kezelő fogorvos tulajdonképpen nem is fogorvos.

Miután egy évig fogászati asszisztensként dolgozott, Thanaratcsa Tongtem, a húszéves közgazdászhallgató úgy gondolta, most már maga is végezhet kezeléseket, némi kiegészítő jövedelemhez juttatva magát. Egy valódi orvos nevét felhasználva több magánrendelőben is sikerült állást kapnia, így gond nélkül tömött fogakat, távolított el fogkövet és készített pótlásokat.

Akkor bukott le, amikor az igazi fogorvosnak olyan számlákat kellett a betegbiztosító felé igazolnia, amelyek ugyan az ő neve alatt futottak, de nem tőle származtak. A rendőrség hamar véget vetett a kuruzslásnak és őrizetbe vette a fiatalembert. Mint a kihallgatáson kiderült, a rendelőkben általában is nem kértek tőle diplomát.

Tongtem lelkesedését egy cseppet sem törte meg a letartóztatás. "Amint befejeztem jelenlegi tanulmányaimat, jelentkezem a fogorvosi szakra" - jelentette ki. Lehet azonban, hogy a csalásért, magánokirat-hamisításért és személyiségbitorlásért kirótt börtönbüntetés valamelyest késlelteni fogja álmának valóra váltását.
Forrás: MTI