Hűtlenségi alsónadrág teszt

DNS-teszttel buktat le hűtlen partnereket egy budapesti cég, a szolgáltatás egyre népszerűbb, annak ellenére, hogy jogvédők szerint a féltékeny ügyfelek személyes adatokkal élnek vissza - írta a keddi Népszabadság.

A lapban bemutatott cégnél apasági és hűtlenségi teszteket végeznek el. Ha valaki gyanakszik, hogy partnere megcsalja, segítenek bizonyosságot szerezni. A megrendelőnek ehhez mindössze egy mintát kell hoznia. Ez a leggyakrabban egy foltos ruha, alsónemű vagy lepedő. A szakemberek először ondókimutatást végeznek, aztán ha kiderül, hogy valóban azzal szennyezett a beadott ruhanemű, összevetik az ügyfél mintájával.

Megfelelő minta esetén már 3-5 munkanap alatt megmondják például egy apasági teszt eredményét. A mintákat az Egyesült Államokba, egy Salt Lake City-i laborba küldik, ott végzik a vizsgálatokat, aztán az ügyfél kérésének megfelelően levélben, SMS-ben vagy telefonon közlik az eredményt. Egy anyai minta nélküli apasági vizsgálat bruttó 126 ezer, egy hűtlenségi vizsgálat 162 ezer forintba kerül - olvasható a cikkben.

A Társaság a Szabadságjogokért adatvédelmi programvezetője, Hüttl Tivadar szerint a cég tevékenysége nem ütközik ugyan tételes jogi rendelkezésbe, de mindenképpen aggályos.
A hűtlenségi tesztek ügyfeleinek magatartását pedig határozottan jogellenesnek tartja. Mint a lapnak elmondta: ahhoz, hogy valakinek a különleges adatait használják, az illető írásbeli hozzájárulása kell.
A DNS pedig különleges adat, tehát a jogász szerint a féltékeny partnerek ebben az esetben személyes adatokkal élnek vissza.
Forrás: MTI