Talpmasszázs fegyelmezetlen gyerekeknek

Túl aktív, fegyelmezetlen a kisdiák? A brit iskolák teljesen új módszerrel, talpmasszázzsal próbálják megoldani a problémát, így remélik elérni, hogy a gyerekek koncentráltabbak, nyugodtabbak legyenek.

A szokatlan, a maga nemében egyedül álló program felelőse a "Bud-Umbrella" társaság, amely alternatív terápiákat ajánl gyerekeknek és felnőtteknek az életminőségük javítására - írta a La Repubblica című olasz napilap.

A London déli részén található Lambeth kerület vállalkozott a kísérleti nyúl szerepére. 2009-re 90 ezer font áll rendelkezésre a 13 évnél fiatalabb diákok tesztelésére.

Összesen 60 általános és 14 középiskola vesz részt a programban, amelynek természetesen vannak ellenzői. Van, aki szerint nevetséges a gondolat, hogy ezzel a módszerrel eredményre lehessen jutni, gyakorlott pedagógusok tudják, hogyan kell kezelni a túl mozgékony gyerekeket. Az orvosok véleménye is megoszlik. A Tax Payer Alliance, az adófizetők szövetsége pedig luxusnak tartja, hogy válságos időkben ilyesmire pazaroljanak pénzt.

A programot támogatók viszont azzal érvelnek, hogy a reflexológia bebizonyította már sok területen a hatékonyságát és különben sem mondanak le az alkalmazása mellett a hagyományos nevelési módszerekről sem.
Forrás: MTI