Kiosztották a zenei díjakat

Britney Spears két díjjal térhet haza Amerikába és a díjazottak között van a jövőre ismét Magyarországon koncertező Pink, továbbá a Tokio Hotel és Kanye West is.

AZ MTV Europe Music Awards csütörtök esti gálájának legnagyobb sztárja Barack Obama megválasztott amerikai elnök és Paul McCartney volt, aki a legnagyobb zenei legendának járó díjat vehette át, elismerését már a show előtt bejelentették.

Britney Spears folytatta diadalmas visszatérését a popzene csúcsára: Blackout című lemeze az év albuma, maga a sikert sikerre halmozó amerikai énekesnő pedig az év előadója díjat kapta. Pink a legjobb dalért, a legjobb színpadi produkcióért a német Tokio Hotel, a legjobb rhythm and blues és hip hop előadó Kanye West lett, az év rockzenekarának és a legjobb klip készítőjenek járó díjat a 30 Seconds To Mars nevű amerikai együttes vehette át. A nyolcvanas évek sztárja, Rick Astley brit énekes, gitáros, billentyűs és dobos minden idők legjobb előadójának díját kapta a közönségtől.
Paul McCartney életműdíját Bono adta át és St. Paul McCartneyként szólította meg őt, hangsúlyozva, hogy Paul csak egy van. McCartney köszönetet mondott szüleinek és mindenkinek szerte Nagy-Britanniában, továbbá minden amerikainak, aki Obamára szavazott kedden.

Az év felfedezettje Kate Perry, aki a gála háziasszonya volt, házigazdaként segítette őt Jared Leto, a 30 Seconds To Mars énekese is. A Barack Obama képét ábrázoló pólóban feszítő Kate Perry volt a gála első fellépője, kijelentette: reméli , hogy Obama megválasztása után talán jobban fogják Amerikát szeretni. A díjkiosztón sok más előadó és fellépő is köszöntötte a megválasztott amerikai elnököt.
Az este folyamán fellépett az életműdíjas McCartneyn kívül fellépett Beyoncé, Kanye West, Estelle, Pink, a Killers együttes.

Ezúttal a tizenötödik alkalommal adták át a z MTV Europe Music Awardst, Liverpool Európa kulturális fővárosaként lehetett az esemény házigazdája. A díjkiosztót minden évben más városban rendezik. Az eseményt több televíziós csatorna közvetítette élőben.
Forrás: MTI