Hatalmas rendőri akció lett egy megjátszott túszejtésből

Nagyszabású rendőri akció kerekedett egy kisszabású filmforgatásból Ausztráliában, mert egy járókelő valódinak vélt egy túszejtést.

A színészek minimális stábbal késő éjjel forgattak Melbourne egyik utcáján, egyikük pisztolyt szegezett kollégája fejének - szerepe szerint. Meglátta ezt egy járókelő és igencsak zaklatottan azonnal értesítette a rendőrséget. Az nagy erőkkel vonult ki és lezárta az egész környéket. A rendőrök megérkeztekor még mindig folyt a jelent forgatása, a pisztoly továbbra is a szereplő fejének szegeződött. Mivel minimális stábbal dolgoztak a filmesek - nem volt erős kivilágítás, sem népes stáb, mindössze négyen voltak - így a rendőrök nem észlelték, hogy nem valódi a dráma.

A színészek hamar megadták magukat. A rendőrök játékpisztolyt, forgatókönyvet és filmfelvevő eszközöket találtak náluk, mindennek ellenére őrizetbe vették a négyek bandáját és közrend megzavarása címén eljárást indítottak ellenük, mert a csoport nem értesítette előre filmezési tervéről sem a rendőrséget, sem a környéken élőket.
Forrás: MTI