Levetkőzött a gólyaavatón

Bocsánatot kér valamennyi pedagógustól, diáktól, szülőtől, és mindazoktól, akiket megbántott az a tanárnő, akinek a zalaegerszegi Széchenyi középiskola gólyaavatóján, egy játékos vetélkedőn, vetkőzés közben készült fotói felterültek a világhálóra - áll a

A 2008. október 16-án megtartott gólyaavató utolsó feladata a vetkőzés volt, ami váratlan volt a tanárnő számára. A feladatot meggondolatlanul, pillanatnyi megfelelési kényszer hatása alatt olyan módon oldotta meg, mellyel később többeket megbotránkoztattatott. Mindez nem ad ugyan felmentést, de a játékos vetélkedőn az osztályán akart segíteni - fogalmazott a tanárnő, hozzátéve, hogy már sajnálja a történteket, és azt is, hogy nem mérte fel viselkedése következményeit.

Rozmán Sándor, az iskola igazgatója eljárást indított a pedagógus ellen, és fegyelmi megrovásban részesítette. A némettanár határozott idejű szerződéssel, helyettesként dolgozik az iskolában, 11 nyelvi csoportot tanít. Munkájával kapcsolatban eddig még nem merült fel kifogás, valamennyi körülményt mérlegelve ezért az igazgató úgy döntött, hogy tovább végezheti a munkáját.

"Tudom, hogy az igazgató erkölcsi tartalmú büntetése eléri célját. Szeretem a hivatásomat. Szeretek tanítani" - olvasható a pedagógus levelében.
Forrás: MTI