Védjük a mókusokat: együk meg őket

Mókussülttel is szolgált egy étterem Nagy-Britanniában, méghozzá mókusvédelmi megfontolásból.A pecsenyemókus kizárólag szürke, a védendő meg vörös.

"Pár vendég fintorog a mókusmenü láttán, pedig nagyon jó az állat húsa. Sohasem tennék borzalmat az étlapomra" - mondta a devoni vendéglős a Daily Telegraph című brit lapnak.

A szürkemókus a XIX. században érkezett Amerikából brit földre, és magával hozta a mókushimlőt, amelyre immunis, ám európai unokatestvére nem volt az. Így aztán hamarosan megfertőzte a szürke a vörös rokonságot és túlsúlyba került. Nemrégiben azonban kiderült, hogy immár a vörös mókusok között is akad, amelyik védetté vált a vírussal szemben, így lefújták a szigetországban a vörös mókusok megmentésére hirdetett hadjáratot.

A devoni vendéglős ennek ellenére folytatja a szürkék ritkítását. Nem csak sült mókust, hanem mókusfasírtot és mókusbecsináltat is kínál.
Forrás: MTI