Nyilvános az IMF-megállapodás

Alaptalanok azok az ellenzéki felvetések, amelyek szerint a kormány nem ad tájékoztatást a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az Európai Unióval körvonalazódó megállapodással kapcsolatban; a dokumentum fő elemei már most hozzáférhetőek a Pénzügyminisztériu

Hozzátette, hogy a főbb adatokat tartalmazó dokumentumot az oldalon belül a közlemények link alatt a magyar kormány és a Magyar Nemzeti Bank stabilizációs erőfeszítései cím alatt lehet megtalálni.
A kormányszóvivő kijelentette: a keddi ötpárti egyeztetésen Gyurcsány Ferenc miniszterelnök nyilvánvalóvá tette, hogy nyitott a konzultációra, tehát bármikor kész a parlamenti bizottságok előtt vagy bármely más fórumon tájékoztatni a képviselőket arról, hogy a válságkezelő csomag milyen elemeket tartalmaz.

Budai Bernadett emlékeztetett rá, hogy a Nemzetközi Valutaalap igazgatótanácsa várhatóan november elején tárgyalja a megállapodást. A kormány a végleges megállapodás életbe lépése után teljeskörű tájékoztatást ad majd a parlamenti képviselőknek. Erre a tájékoztatásra várhatóan az Országgyűlés bizottságaiban kerül majd sor.
Forrás: MTI