Fellebbez a Pécs az átigazolás ellen

A MiZo Pécs 2010 fellebbez és tiltakozik az ellen, hogy hétfőn az európai szövetség (FIBA Europe) elfogadta Krivacsevics Tijana átigazolási kérelmét, így az MKB-Euroleasing Sopron kosarasa pályára léphet a női Euroligában.

A válogatott center a legutóbbi szezonban Pécsett játszott, s hiába igazolta le a soproni együttes, hosszú ideig nem kapott játékengedélyt a magyar szövetségtől (MKOSZ), mert érvényes amatőr szerződése volt a baranyaiakkal. Ezt a megállapodást szeptember 29-én felmondta Krivacsevics, majd október 14-én újra benyújtotta átigazolási kérelmét, s az MKOSZ versenybizottsága múlt szombaton megadta a magyar játékengedélyt, amivel már aznap pályára is léphetett a bajnokságban. A soproniak ezután kérték a nemzetközi licencet a FIBA Europe-tól, hogy Krivacsevics már szerdán, a francia Lille ellen bemutatkozhasson az Euroligában.

A pécsiek ügyvezetője, Rózsa Gábor ugyanakkor a klub honlapján tudatta, hogy felülvizsgálati kérelmet nyújtottak be az MKOSZ vb döntése miatt.

"Ha az MKOSZ elnöksége helyt ad a kérelemnek, akkor a magyar és a nemzetközi játékengedélyt is vissza kell vonnia. Ha viszont elutasítja, akkor az ügy a jogászok kezébe kerül" - hangoztatta az MTI-nek Rózsa Gábor, hozzátéve: az a céljuk, hogy a Sopron ne csak a szövetség által indítványozott nevelési költségtérítést fizessen Krivacsevicsért, hanem vásárolja ki őt az élő szerződéséből.

Sterbenz Tamás, az MKOSZ főtitkára a következőképpen vázolta fel a procedúra folytatását:
"Berényi János elnök úr pénteken érkezik haza külföldről, akkor tájékozódik az ügyben. Az elnökség ezután vagy saját jogkörben tárgyalja az esetet, vagy kiadja a fellebbviteli bizottságnak. Eddig egyébként hat jogász foglalkozott a dokumentumokkal, és 3-3 arányban adtak igazat a feleknek.

 Jómagam minden erőmmel azon vagyok, hogy a presztízsérdekek helyett ésszerű megállapodás szülessen a két klub között. Pénteken ezért baráti ebédre hívtam Rózsa Gábor pécsi és Török Zoltán soproni ügyvezetőt, utóbbi már jelezte, hogy elfogadja az invitálást."
Forrás: MTI