Pécs partnervárosokkal erősít 2010-re

A 2010-es Európa Kulturális Fővárosa programban való részvételről együttműködési megállapodást kötött harmincegy hazai várossal Pécs, a dokumentumot az érintett önkormányzatok képviselői szerdán írták alá a baranyai megyeszékhelyen.

A megállapodás értelmében Pécs a vele szerződött városokat partnervárosnak tekinti, és lehetőséget biztosít számukra EKF-rendezvények lebonyolítására, valamint segítséget nyújt kulturális pályázatokban való részvételhez.

A rendezvények helyszínei között így két év múlva ott lehet például a kaposvári színház, a paksi képtár, a Villány-siklósi borút, háttérrendezvény lehet a mohácsi busójárás, vagy több Balaton-parti esemény is.

Tasnádi Péter, Pécs szocialista polgármestere az aláírást követően azt mondta: a baranyai megyeszékhely nemcsak a maga, hanem a dél-dunántúli régió, sőt, egész Magyarország értékeit kívánja megmutatni 2010-ben.

Utalt rá, hogy Pécs összesen negyven hazai várossal kötött, illetve köt együttműködési megállapodást, emellett Szarajevót, Isztambult és csütörtöktől Zágrábot is támogatói között tudhatja.
Forrás: MTI