Kirándulj a BKV-val - fotókiállítás

Budapest és a fővárosi közlekedési társaság új arcát ismerhetik meg péntektől azok, akik ellátogatnak a Deák Ferenc téri metróállomás körcsarnokába vagy a Budapesti Közlekedési Vállalat honlapjára. A programot és a túralehetőségeket a BKV szóvivője, Kiri

A kirándulásokhoz a metróállomáson látható fotókiállítással is kedvet próbálnak csinálni.
A Zöld BKV elnevezésű program küldetése, hogy felhívja a figyelmet a főváros környezeti értékeire, zöld látnivalóira, amelyek mellett nap mint nap elmegyünk. A BKV ezzel kapcsolatos felhívása arra szólít fel, hogy "lélegezzünk együtt a fővárossal, ismerjük meg és védjük értékeit! Ne csak lakóhelyünk, hanem otthonunk legyen Budapest, ahol akkor is szép kirándulásokat tehetünk, ha nem utazunk el több száz kilométerre."

Kiricsi Karola az MTI tudósítójának hangsúlyozta: az érdeklődők a www.bkv.hu/zoldbkv weboldalon részletes információk olvashatnak arról, hogy hova lehet kirándulni a BKV tömegközlekedési eszközeivel. A metróállomáson látható fotókat is meg lehet majd tekinteni a honlapon, a túraajánlatokat rendszeresen frissítik.

Felvetődött, hogy a kirándulók bizony elég sok szemetet hagynak maguk után. A vérbeli természetjárók, a gyakran túrázók azonban soha nem szemetelnek - mondta az MTI munkatársának Kovács Tamás. Inkább hazaviszik zacskóban a hulladékot, mert az erdőkben található szeméttartók hamar megtelnek. A sportszövetségi elnök elmondta azt is, hogy több ezerre tehető az igazolt budapesti természetjárók száma.

A környezet megóvására hangsúlyt helyez a BKV is. Amint a tájékoztatón kiderült, a Zöld BKV távlati célja, hogy megkeresse az alternatív közlekedési módok kapcsolódási pontjait, népszerűsítse a környezettudatos választást a közlekedésben, és ellássa egy védjeggyel azokat a szolgáltatásokat érintő változásokat, amelyek összeköthetők a tisztább Budapest megteremtésével és a környezetvédelemmel.

A Budapesti Természetbarát Sportszövetség a kisiskolásoktól a nyugdíjasokig minden korosztálynak ajánl túrázási lehetőséget a fővárosban és környékén, tavasszal csakúgy mint télen.
A Deák Ferenc téri metróállomáson kiállított természetfotók Vinnay Péter és Déri Miklós munkái. A kiállítás - amely tömegközlekedési túraajánlatokra, célpontokra is utal - december közepéig látható az állomás körcsarnokában.
Forrás: MTI