Magyar kisfiú rajza kerül 50 ezer képeslapra

Egy 14 éves mozgássérült magyar kisfiú rajza kerül egy német bank karácsonyi üdvözlőlapjára, amely 50 ezer példányban jelenik meg.

A Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézete csütörtökön festőversenyt rendezett 33 óvodás és 15 iskolás neveltjének a német Oberbank AG támogatásával. A mozgássérült gyerekek zsírkrétával, színes ceruzával és festékkel készíthették el alkotásukat, amelynek témája a karácsony volt.

A verseny győztese Paulik Ferenc 14 éves tanuló lett, aki kerekesszékkel közlekedik és nem tudja használni a kezeit, ezért a fejére erősített eszköz segítségével készítette el a téli tájat ábrázoló alkotását - mondta az MTI-nek Kocsis Ágnes, a nevelőintézet pr és marketing munkatársa.

A magyar kisfiú rajza a támogató banknak köszönhetően karácsonyi üdvözlőlapra kerül, amely 50 ezer példányban jelenik meg és pénzintézet üzleti partnereinek küldi el a világ számos pontjára.
A rajzokat a nevelőintézet rajztanárai, munkatársai és a bank képviselői mellett Fark László mozgássérült képzőművész értékelte.
Forrás: MTI