Vasúti berendezéseket loptak

Két mozdony áramszedője eltörött, miután 48, a felső vezetékek kifeszítésére szolgáló súlyt lopott el a gyanú szerint egy volt vasutas a füzesabonyi vasútállomáson - közölte szerdán a rendőrség az MTI-vel.

A súlyok a felsővezeték-tartó oszlopokon az utánfeszítést, vagyis azt a célt szolgálták, hogy ne lazuljon meg a villanymozdonyok áramellátását biztosító vezeték - mondta a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A gyanú szerint a volt vasutas hetek óta dézsmálta az állomáson a súlyokat, ám a vezetékek csak hétfőre hajlottak meg annyira, hogy kárt tegyenek a Miskolc-Budapest vasúti fővonalon közlekedő mozdonyok áramszedőjében. Ez egyben a hiba kijavításáig a forgalom időszakos szünetelését is okozta - tette hozzá Soltész Bálint.

Mint elmondta: a hiba észlelését, illetve a bejelentést követően megindított eljárás során 16 súlyt találtak meg a nyomozók egy füzesabonyi fémtelepen.Az átvételi jegyek alapján megállapították, hogy az alkatrészeket egy füzesabonyi férfi adta le a kereskedőnek.

A rendőrség közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény, rongálás bűntett, valamint folytatólagosan elkövetett lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a férfi ellen. Az ügyben gyorsított bírsági eljárásra kerül sor - közölte a referens.
Forrás: MTI