MTV kuratórium: rendkívüli elnökségi ülés

Rendkívüli elnökségi ülésen vitatja meg a sikertelen tévéelnök-választás nyomán kialakult helyzetet a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnöksége csütörtökön - erősítette meg kedden az MTI értesülését a testület szocialisták által delegált elnöke

"Mivel nincs elnök, át kell néznünk, hogyan tovább" - nyilatkozta Czeglédi László elnök, aki továbbiakat nem kívánt közölni. A közalapítvány honlapján egyébként kedden este még nem volt szerepelt az e hétre összehívott ülés napirendje.

Balogh László kuratóriumi elnökhelyettes, a KDNP delegáltja, az MTI-nek nyilatkozva úgy vélekedett, ha már a kormánypárti delegáltak "nem tudták keresztülverni" a múlt pénteki elnökjelölésen személyi javaslatukat, "a jelenlegi menedzsment mozgásterét akarják korlátozni".

Múlt pénteken - a posztra kiírt, sorrendben harmadik pályázat során - az elnökjelöltté váláshoz szükséges 10-zel szemben hét voksot kapott Székely Ferenc, ötöt az előző körben a Fidesz és a KDNP által támogatott Havasi János, kettőt pedig a szabad demokrata tagok egyikének közlése szerint általuk támogatott Baló György.

Már hétfőn megjelent az új pályázati felhívás, amely szerint az indulóknak december 19-én kell leadniuk pályamunkájukat, ettől kezdve pedig harminc nap áll rendelkezésre a jelöltállításra és a választásra.
Forrás: MTI