Egyre kevesebb panasz érkezik az ORTT-hez

Folyamatosan csökken az Országos Rádió és Televízió Testülethez (ORTT) benyújtott panaszok száma; az idei év harmadik negyedévében összesen 26 panasz érkezett a testület panaszirodájába, míg a tavalyi év ugyanezen időszakában 42 - mondta Székely Ádám, az

A július 1-je és szeptember 30-a között benyújtott 26 panaszból csupán kettőt adtak be pártok, vagy frakciók a többi vélhetően egyéni kezdeményezés volt. A bizottság két panaszosnak ítélt igazat, 17 panaszt elutasított. Hét ügy még intézés alatt áll - közölte Székely Ádám.

Hozzátette: viszonylag magas számban, hat esetben nyújtottak be fellebbezést.
Székely Ádám kitért arra: a társadalmi érdeklődés alábbhagyása mellett a panaszok számának csökkenését az is magyarázhatja, hogy nagyon sokan nem tudják, miként kell panaszt beadni.

A sajtótájékoztatón közreadott kimutatás szerint a harmadik negyedévben a Magyar Televízió ellen három, a Magyar Rádió ellen négy, a TV2 ellen három, az RTL Klub ellen négy, az Info Rádió ellen egy, a Hír TV ellen három, a gödi Inside TV ellen három panaszt nyújtottak be. A fennmaradó ötöt egyéb műsorszolgáltatók ellen adták be.
Forrás: MTI