Diktafonokkal látják el a közlekedési rendőröket

Hangrögzítő készülékekkel látják el az ukrán főváros közlekedési rendőreit a korrupció visszaszorítása érdekében.A kijevi közlekedésrendészet munkatársai kénytelenek naponta szembesülni azzal a ténnyel, hogy a szabálysértésen ért autósok le akarják fizetn

Ezt az is jelzi, hogy csak szeptemberben 60 olyan, az ügyészségnek átadott jegyzőkönyvet vettek fel az ukrán főváros közlekedési rendőrei, amikor meg akarták vesztegetni őket a gépkocsivezetők - közölte kijevi sajtókonferenciáján Anatolij Szirenko, az ukrán főváros közlekedésrendészeti főosztályának helyettes vezetője.

Elmondása szerint a közlekedési szabálysértésekért kiróható helyszíni bírságok mértékének közeljövőben esedékes drasztikus növekedése nyomán valószínűleg nagyobb lesz az autósok esetében a kísértés a kihágások eltussolását illetően. A közlekedési rendőrök ezért már szerdától diktafonra rögzíthetik az autósokkal folytatott beszélgetéseiket, ehhez rendelkezésre áll a megfelelő számú eszköz - emlékeztetett Szirenko.

A kijevi közlekedésrendészeti hatóság reményei szerint a hangrögzítés lehetősége komoly visszatartó tényező lesz a korrupcióra hajlamos gépkocsivezetők és rendőrök esetében egyaránt. Emellett a diktafonra rögzített hanganyag jelentősen megkönnyíti majd a közlekedési rendőrökkel szemben felmerülő esetleges panaszok kivizsgálását is.
Forrás: MTI