Megszöktek az idegenrendészeti központból

Önkényesen távozott a nyírbátori idegenrendészeti szálláshelyről két külföldi férfi - tájékoztatta közleményben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata szerdán az MTI-t.

A távozók, egy 27 éves grúz és egy 23 éves koszovói állampolgár, kedd este az őrzött szálláshely első emeleti mosdójának ablakrácsát felfeszítették, majd hat méter magasból leugrottak és elmenekültek - áll a dokumentumban.

A rendőrség keresi a két férfit, s a szabolcsi főkapitányság belső vizsgálatot rendelt el az ügy körülményeinek kivizsgálására.

Fülöp Gergely sajtószóvivő közölte: a nyírbátori szálláshelyen jelenleg 80 embert őriznek. Többségüket korábban jogellenes magyarországi tartózkodás miatt már kiutasították az országból. A kényszereljárás gyakorlati feltételeinek megteremtéséig azonban az érintettek idegenrendészeti őrizetben vannak.

A főhadnagy megemlítette, hogy hasonló önkényes távozás korábban nem fordult elő, a mostani eset után a nyírbátori szálláshely őrzését megszigorították.
Forrás: MTI