Legendák csatája

A szervezők azt szeretnék elérni, hogy a csütörtökön rajtoló Legendák csatája elnevezésű szenior teniszsorozat egyik állomása éveken át Budapest legyen.

Erről Taróczy Balázs, a viadal főszervezője beszélt a szerda esti budapesti sajtókonferencián, amelyen a verseny valamennyi résztvevője megjelent."Hosszú távra tervezünk" - mondta az MTI-nek a korábbi kiváló magyar játékos, aki 1985-ben párosban nyert Wimbledonban.

A Papp László Sportarénában vasárnapig zajló összecsapásokon nyolc teniszlegenda - John McEnroe, Björn Borg, Pat Cash, Goran Ivanisevic, Sergi Bruguera, Guillermo Vilas, Thomas Muster és Henri Leconte - mutatja be kivételes tudását.

A viadal talán legizgalmasabb összecsapására, a McEnroe-Borg mérkőzésre pénteken kerül sor.
A sajtókonferencián a Roland Garroson kétszeres bajnok spanyol Bruguera elárulta, hogy néhány szót tud magyarul, amit Markovits Lászlótól tanult meg Barcelonában. Markovits Kálmán, a teniszező olimpiai bajnok vízilabdázó édesapja ugyanis a katalán főváros csapatának az edzőjeként tevékenykedett, s ő a fiával jó barátságban volt.

A svéd Borg megerősítette, hogy az idei budapesti tornán versenyez utoljára, a jövőben már csak bemutatókon vesz részt, McEnroe elmondta, hogy többé nem áll a felvevőgép elé, és hozzátette, "nem késett sokat, csak 15 évet". A balkezes amerikai sztárt ugyanis Taróczy már korábban is meghívta egy budapesti teniszbemutatóra, ám válása miatt akkor nem tudott eljönni.
Goran Ivanisevic viszont sietett, nehogy elkéssen: a horvát ászkirály bevallotta, hogy Zágrábból gépkocsin jött Budapestre és nagyon igyekezett... A legszorgalmasabb Vilas volt: az argentin csillag már kedden megérkezett és edzett az arénában.

Egyben az összes kiválóság megegyezett: mindegyik győzni szeretne.A nyolcfős mezőny két csoportban küzd egymással: a körmérkőzések után a legjobb két-két játékos jut tovább. Vasárnap a második helyezettek a harmadik helyért játszanak, majd a finálé zárja a versenyt.
Forrás: MTI