Két kiállítás is ingyen

Ingyen látogathatja több ezer diák Székesfehérváron a Bibliai találkozások című tárlatot és a Munkácsy-kiállítást, annak a megállapodásnak az eredményeként, amelyet az önkormányzat kötött a rendezőkkel - tájékoztatta az MTI-t az önkormányzat sajtóreferens

Mint azt Stettler Zsuzsa elmondta, az önkormányzat egymillió forinttal támogatja az Egyházmegyei Múzeumban november elejéig látható Bibliai találkozások című tárlat megtekintését.
A székesfehérvári egyházmegyével kötött együttműködési megállapodás értelmében több csoportban, húsz iskola 2500 tanulója ismerkedhet meg a könyvek könyvével, a jelentős bibliai találkozásokat ábrázoló képzőművészeti alkotásokkal, továbbá könyv- és Biblia ritkaságokkal.

A Városi Képtár - Deák Gyűjteményben Munkácsy Mihály harmincnál több festményét tekintheti meg ingyenesen hétezer székesfehérvári diák, a tárlatot rendező Bübali Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. és az önkormányzat megállapodása alapján.

Az önkormányzat az előzetes igényfelmérés alapján 27 oktatási intézmény 7045 diákja számára teszi lehetővé, s 3 millió forinttal támogatja a Pákh Imre műgyűjtő tulajdonában levő képeket bemutató kiállítás megtekintését.
Forrás: MTI