Nem nyert se Obama, Se a télapó, se bin Laden

Nem nyert se Obama, se Bin Laden, se Zidane, se Télapó a brazíliai helyhatósági választásokon.A fenti négyes első tagja persze nem az Egyesült Államok egyik elnökjelöltje, a második nem arab terroristavezér, a harmadik nem francia focistasztár és a negyed

 Amúgy több is akadt egy-egyből: Barack Obama néven - vagy annak variációjával - például négyen is megpróbáltak választott tisztséghez jutni, de nem jött be arra alapozni, hogy a színes bőrű amerikai elnökjelöltet hősnek tekintik sokan Brazíliában.

Bin Ladenből még több volt: hat. Ő sem jött be. A Zidane-ok sem nyertek. Még az egy szem Mikulás szerepelt a legjobban, továbbjutott, ám a döntőben alulmaradt.

A választás további érdekessége, hogy indult rajta jelöltként "Mama", egy 103 éves néni is. Ő sem nyert, pedig holtverseny esetén ő lett volna a "befutó". A kor ugyanis döntőnek bizonyulhat egy döntetlenben, ahogy a mostani választáson akadt is rá példa: egyaránt 1919 szavazatot kapott egy 73 éves és egy 42 esztendős jelölt, és az idősebb győzött, mivel a brazil szabályok szerint ilyen esetben a megélt évek pluszpontot érnek.
Forrás: MTI