Meghalt Albert Györgyi

Meghalt Albert Györgyi médiaszemélyiség pénteken kora este - erősítette meg a rendőrség az MTI információját.

Az MTI információi szerint Albert Györgyi egy második kerületi kávézóból távozott, beszállt egy taxiba, ahol rosszul lett, majd meghalt. Az MTI úgy tudja: a médiaszemélyiséget egy órán át próbálták újraéleszteni, de sikertelenül.

Albert Györgyi 1964-ben született Budapesten, 1981 és 1982 között a nigériai Lagosi Egyetemen tanult, 1982 és 1987 között az Eötvös Loránd Tudományegyetemen angol-történelem szakra járt. 1989-ben végzett a MÚOSZ Újságíró Iskolájában.<6p> 1987 és 1989 között a Magyar Rádió Külföldi Adások Főszerkesztőségén az angol szekcióban dolgozott, 1989 és 1993 között az ifjúsági osztályon az Ötödik sebesség és a Reggeli csúcs szerkesztő-műsorvezetője, 1994-től 1998-ig a Petőfi Rádió külső szerkesztő-műsorvezetője, 1989 és 1995 között pedig a Calypso Rádió műsorvezetője volt.

A Magyar Televízióban 1992-ig a Mozi Top 10, 1991 és 1993 között A Reggel szerkesztő-műsorvezetője, 1994-től 1996-ig a Nap-kelte, a Múzsa műsorvezetője volt, a Stúdió magazin számára készített tudósításokat filmfesztiválokról, ő jelentkezett be elsőként a Jóreggelt, Magyarország! című műsorban az éppen akkor induló Tv2-n még 1997-ben, 1998-tól az MTV női, divat- és kulturális műsoraiban volt riporter, 1999-ben a Total Film című folyóirat főszerkesztőjeként dolgozott, 2003-ban a Nemzeti Színház sajtószóvivője volt, azt követően szabadúszóként, sajtó- és pr-menedzserként dolgozott. Több alkalommal közvetített a televíziónézőknek az Oscar-díjak átadásáról. Albert Györgyi világhírű sztárokkal készített interjúkat, például Gregory Peckkel, Joseph Hellerrel, Paul Simonnal, Glenn Close-zal és John Travoltával és - az Evita című mozifilm magyarországi forgatásán - Madonnával.

Sikereket azonban a magánéletét boncolgató könyveivel ért el: Miért pont én? - A depresszió szorításában című könyvében nyíltan ír lelki problémáiról, míg a Miért pont ők? - A férfiak fogságában című önéletrajzi könyvében három válásáról, szeretőiről és abortuszairól vall nyíltan, feltárva kapcsolatépítési gondjait is.

Egyes "kritikusai" szerint "volt már anorexiás, bulémiás, állástalan és munkamániás. Jól megél a kínjaiból, és nem bánja, hogy tévés munkát nem kap, hiszen az alkoholistás-válós-depis őszinte könyvei jól hoznak a konyhára." Ez is egyfajta megközelítése megosztó személyiségének.

Albert Györgyi Utolsó éveiben, hónapjaiban számtalanszor bizonyította problémás életvitelét élő- és felvett műsorokban, könyveivel, melyben alkoholproblémáiról is nyíltan beszélt. Minden bizonnyal ez a betegsége is okozója - ha csak közvetve is - ennek a tragikus halálnak. Alig egy hete kért segítséget embertársaitól - "Mentsen meg valaki!" -, de ez az utolsó, megkésett kérése nem talált célt. Egy roppant tehetséges ember értelmetlen véget ért.

Albert Györgyi utolsó blogbejegyzése:

2007-09-19 09:54:59

Először az új lakásban

Esküszöm, hogy mióta itt lakom az új lakásban Pesten, akarom mondani Budán (apropó: egyik kedvenc könyvem Márai: Válás Budán című regénye) ma este néztem először tévét, mert ti. az egy dolog, hogy a távirányítót nem találtam a nagy kupiban, de a tévéhez sem fértem hozzá a tálalótól. Hááát... Át kell kódoltatnom a dobozt, mert egyik csatorna sincs ott, ahol volt. Majd megkérem a volt férjemet, ha van fél órája, és nem Sárospatakon van: ugorjon fel és segítsen. Ilyenekben tök jó. De miért pont a Rai 1 van az egyesen? Különben régóta tervezem, hogy megtanulok olaszul...

és egy korábbi:


2007-05-18 09:44:37

Kérdezek, kérdeznek...

Már jó rég írtam, meghalni sincs időm, majd annak is biztos eljön az ideje.


Ez kissé túl korán jött el...