Gyurcsány, az új Széchenyi?!

Magyarországon ma fantasztikus építkezések zajlanak, és az ország jelenleg olyan úton halad, amelyről azt fogják majd mondani unokáink, dédunokáink, hogy akkor mertek építkezni és volt hozzá képességük - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök pénteken Jás

A kormányfő rövid beszédében köszönetet mondott mindazoknak, akik az országban az építkezés útját választották, mert - mint mondta - építkezni mindig fáradságosabb, mint panaszkodni.
A kormányfő a Jászapátin megvalósult fejlesztésekről azt mondta, hogy ezek a város történetében példa nélküliek, és ismét bizonyítják a jászok közismert tenni akarását.

A Nemzeti Fejlesztési Terv támogatásával több mint 430 millió forintból újult meg Jászapáti déli városrésze. A projekt keretében négy leromlott állapotú, kihasználatlan, önkormányzati tulajdonú épületet rekonstruáltak, és ezek mindegyike új közösségi funkciót kapott. Ezenfelül kerékpárút, gyalogos járda épült, bővítették a közvilágítást és kamerás térfigyelő rendszert alakítottak ki a városrészben.

A Gyurcsány Ferenc által átadott népművészeti alkotóház a hajdani moziban kapott helyet, amely a jászsági kisvárosban tevékenykedő népművészeti csoportok otthona lesz a jövőben.
Forrás: MTI