Szovátai művész kiállítása

Tóth Ferenc erdélyi festő képeiből nyílt tárlat az észak-borsodi Kazincbarcikán, a szovátai művész alkotásait csütörtöktől két héten át láthatja a közönség a Szent Család római katolikus templomban.

A festő a romániai Hargita megyében a korondi középiskola rajztanára. Művészetére jellemzőek az erős és tiszta színek, az erdélyi táj és az erdélyi emberek ábrázolása - mondta az MTI-nek Barnáné Kozma Judit, a rendezvény főszervezője.

Hozzátette: Tóth Ferenc alkotásaiban a táj sokszor darabosan jelenik meg, ami arra utal, hogy a valamikori tökéletes világ darabjaira tört az emberi gonoszság miatt, illetve mert "nem becsültük meg értékének megfelelően". "A művészek azóta is igyekeznek összerakni a cserepeket" - mutatott rá Barnáné Kozma Judit.

Tóth Ferenc képeit eddigi pályafutása során több erdélyi településen megtekinthették már az érdeklődők, Magyarországon Sopronban, Százhalombattán és Budapesten láthatták alkotásait.
A kazincbarcikai tárlat, amely része a Családi esték a Szent Család templomban elnevezésű rendezvénysorozatnak, két hétig látható hétfői, szerdai és pénteki napokon.
Forrás: MTI