Armstrong nem engedi a múltba való révedezést

Lance Armstrong amerikai kerékpáros legenda nem járul hozzá, hogy az 1999-es Tour de France-on levett mintáit újra elemezzék.A visszatérő versenyzőnek a Francia Doppingellenes Ügynökség (AFLD) ajánlotta fel, hogy "becsületességét alátámasztandó" ismételte

A hét Tour-győzelmével abszolút rekorder Armstrong ugyanakkor közleményben jelezte: több oka is van, hogy elutasítsa a felajánlást. Egyrészt már egy 2005-ös független vizsgálat kiderítette, hogy az akkori, lefagyasztott mintákat helytelenül tárolták, kezelték, másrészt már csak a második, B próbához szükséges vizelet van meg.

"Az ilyen jellegű elemzések céltalanok, semmitmondóak" - jegyezte meg a 37 éves sztár, aki jövőre a kazah bejegyzésű Asztana csapatát erősíti, és szeretné megnyerni nyolcadik alkalommal is a francia körversenyt.

A L'Equipe francia lap három éve - Armstrong visszavonulásakor - írt arról, hogy az amerikai bringás első Tour-diadalakor az akkor még kimutathatatlan eritropoetint (EPO) használta. Ez az állítás nem bizonyosodott be.
Forrás: MTI