Rendszeresen lopták a feltöltenivalót

Bankautomatákba szánt pénzösszegeket csapoltak meg rendszeresen egy vagyonvédelmi cég alkalmazottai az elmúlt időszakban Baranyában - erősítette meg az MTI információját kedden a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, aki nem cáfolta, hogy a kár e

Zsobrák Péter közölte: a rendőrség pénteken két férfit őrizetbe vett a vállalat alkalmazottai közül, őket sikkasztás gyanújával kihallgatták, a bíróság pedig elrendelte előzetes letartóztatásukat. A lehetséges tettestársak kézre kerítéséért, a bűncselekmény részleteinek tisztázásáért folyik a nyomozás.

A gyanú szerint az országosan ismert és bankautomaták pénzfeltöltésével is foglalkozó biztonságtechnikai társaság dolgozói hosszú ideje rendszeresen vettek el kisebb-nagyobb összegeket a berendezésekbe szánt bankjegyekből. Tettükre a cég belső vizsgálata derített fényt, ekkor a vállalatvezetők a rendőrséghez fordultak.

A sikkasztók nem a bankokat, hanem saját munkaadójukat károsították meg, a bankautomatákba szánt pénzért ugyanis az tartozik felelősséggel.
Forrás: MTI