Zöldül a Vatikán

Fölszerelték az első napelempaneleket hétfőn a Vatikánban.

A napenergiát gyűjtő elemeket a pápai audiencia terme fölötti tetőre erősítették fel a munkások. A VI. Pál pápáról elnevezett teremben a heti pápai meghallgatásra érkező zarándokokat fogadja a katolikus egyház feje télen, de más évszakokban is, ha az időjárás nem kedvez a Szent Péter téren való gyülekezéshez.

A vatikáni mérnökök szerint a felszerelt napelemek elegendő alternatív energiát adnak majd a terem világításához, hűtéséhez és fűtéséhez.

A "zöld pápának" is titulált XVI. Benedek különös figyelmet fordít a Föld energiaforrásainak megőrzésére és a környezetvédelemre.

Az egyházfő szombaton Róma melletti nyári rezidenciáján a "fenntartható turizmusra" ösztönző csoportok látogatását fogadta az Idegenforgalmi Világnap kapcsán.

A pápa a környezet és a helyi kulturális értékek védelmére figyelmeztette a világ turistáit. Mint mondta, az idegenforgalom nagyban függ az eredeti környezettől, és a turisztikai ipar az elsők között van, amely megsínyli a természeti források "helytelen használatát", valamint a helyi lakosok kulturális értékeiben okozott károkat - idézte a BBC vasárnapi beszámolója.
Forrás: MTI