Újra az NBA-ben

Az észak-amerikai profi bajnokságban (NBA) szereplő Cleveland Cavaliers megfigyelője lesz Dávid Kornél, az utóbbi évtizedek legsikeresebb magyar kosárlabdázója.

A nyáron visszavonult, 37 éves, 107-szeres válogatott és hatszoros magyar bajnok október 1-től európai tehetségkutatóként segíti a legutóbb keleti főcsoportdöntős klubot.

"Szerdán utazom Clevelandbe megbeszélni a részleteket, és október 26-ig maradok kinn a csapat szakmai táborában. Utána visszajövök Székesfehérvárra, ahová visszaköltöztünk a családommal, és innen járom majd Európa városait. Három éve elvégeztem egy megfigyelői képesítést adó iskolát, azóta vártam erre a lehetőségre.

Fiatal és befutott játékosokat egyaránt szemmel tartok majd, ami izgalmas feladatnak ígérkezik" - nyilatkozta az MTI-nek a Chicago Bullsnál, a Detroit Pistonsnál, a Toronto Raptorsnál és a Cleveland Cavaliersnél összesen 109 NBA-meccsen szerepelt erőcsatár.

Dávid 2001 óta légióskodott a francia Strasbourgban, a litván Zalgiris Kaunasban, és a TAU Ceramica Vitoriában, utolsó csapata pedig az ugyancsak spanyol Gran Canaria volt.
Forrás: MTI