Tífuszos betegek

Várhatóan a hét végén elhagyhatja a kórházat az az indiai beteg, akit a múlt hét óta tífusszal kezelnek a Zala Megyei Kórházban - tájékoztatta az intézmény fertőző osztályát vezető főorvos hétfőn az MTI-t.

A gyógyulófélben lévő beteg már láztalan és tünetmentes, ezért várható, hogy a hét végén hazaengedik a fertőző osztályról - közölte Ribiczey Pál.

Hozzátette: az további ellenőrzések után derül ki, hogy az illető eredményei negatívak lesznek-e, vagy a szervezetében kimutatható marad a betegség, ami egyes munkakörökben - például az élelmiszeriparban, gyermekintézményekben - nem teszi lehetővé a foglalkoztatását.

A főorvos elmondta, hogy a beteg valószínűleg a Távol-Keletről hozta magával a fertőzést, ami miatt egy vele kapcsolatban álló személyt is megvizsgáltak. Ugyancsak indiai társa két nap után elhagyhatta a zalaegerszegi kórházat, miután megbizonyosodtak arról, hogy nem fertőződött meg tífusszal.

Ribiczey Pál információi szerint 20-25 éve nem találkoztak Zalaegerszegen tífuszos beteggel. Addig az időszakig ez a kór nem volt annyira ritka, Zalában évente 2-3 esetben is kerültek kórházba emiatt betegek.A Zalai Hírlap úgy értesült: a tífusszal kezelt beteg egy alaegerszegi elektronikai cégnél dolgozik.
Forrás: MTI