Használt óvszer a fagyiban

Használt óvszert talált a gyümölcsfagylaltban egy nő a kelet-ukrajnai Krasznodonban, a termék gyártója fenyegetéssel akarta titoktartásra bírni a pórul járt vásárlót.

Irina Burlacsenko krasznodoni lakos a város egyik élelmiszerüzletében sárgabarack ízű, előre csomagolt fagylaltot vásárolt a gyermekének. Ám mielőtt átnyújtotta volna, szokásához híven megkóstolta a csokoládébevonatú édességet. A leharapott darab nyomán azonban egy használt óvszer bukkant elő a jeges masszából - írta hétfőn a Komszomolszkaja Pravda című napilap ukrán változatának internetes kiadása.

A cikk szerint Burlacsenko a fagylalt csomagolásán feltüntetett emailcímen tájékoztatta a termék gyártóját a nem mindennapi "töltelékről", egyúttal értesítette a helyi tisztiorvosi szolgálatot az esetről. A terméket előállító cég vezetői szerették volna eltussolni az ügyet, de a kárvallott vásárló nem állt kötélnek, és átadta az óvszeres fagylaltot a közegészségügyi hatóságnak. Ezt követően fenyegető telefonhívásokat kapott a mobiltelefonjára, ám kitartott az álláspontja mellett, hogy nyilvánosságra hozza az ügyet a hasonló esetek megelőzése végett.
Forrás: MTI