Csicsi

Különleges kóstolóval egybekötött sajtótájékoztatót tartottak csütörtökön Miskolcon, ahol a Kutatók Éjszakája elnevezésű rendezvény programjainak ismertetője mellett bemutatták a Csicsit, azaz a csípős csirkeszárnyat, amelyet Pungor András, a Bay Zoltán A

Az ínyenc csirkeszárnyakat péntek este kóstolhatják meg az éhes kíváncsiskodók a miskolci Kortyoldában, ahol a kutatók kocsmája kap helyet.

A kocsma természetesen az evés-ivás mellett szellemi táplálékkal is szolgál majd, a résztvevők számos témakörben kaphatnak betekintést a tudomány titokzatos világába.

Mádai Ferenc, a miskolci programok főszervezője arról számolt be, hogy a tavalyi nagy siker után pénteken ismét kinyitja kapuit a Miskolci Egyetem. A mintegy félszáz programból mindenki kedvére válogathat, hiszen a termovízión keresztül, az amorffém-öntésen át, a kutatók kocsmájáig, valamint a szélturbina-modellig széles a paletta.

A Kutatók éjszakáján három fő helyszínen várják az érdeklődőket: Miskolc belvárosában és az egyetem területén, illetve Sárospatakon, a Comenius Tanítóképző Főiskolai Kar épületében.
Forrás: MTI