A WADA-elnök tovább bírálja Armstrongot

Lance Armstrong felett visszatérése ellenére továbbra is ott lebeg a dopping felhője - jelentette ki Richard Pound, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) exelnöke, aki korábban is számos alkalommal bírálta az amerikai kerékpáros legendát.

"Ha azt gondolja, hogy visszatérésével minden kérdésre választ ad, téved. Mert most legalább ugyanannyi megválaszolatlan kérdés merül fel" - fogalmazott a kanadai sportdiplomata. "Még mindig magyarázatot kell adnia arra, hogy miként találtak hat korábbi mintájában EPO-t. A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség nem kívánt foglalkozni ezzel az üggyel."

A Tour de France hétszeres győztese szeptember 9-én jelentette be, hogy három év kihagyás után visszatér, és szerdán derült ki, hogy a kazah Asztana csapatát erősíti majd.

A 37 esztendős Armstrong pályafutása során soha nem akadt fenn doppingvizsgálaton, ám a L,Equipe című francia lap szerint az 1999-es Tour-győzelme alkalmával EPO-t használt. A nemzetközi szövetség a B próba hiányára hivatkozva végül felmentette a vádak alól.
Forrás: MTI